Het is nog onzeker of we deze zomer op vakantie kunnen naar ons mooie buurland, maar we hebben nog altijd hoop. Ga je deze zomer hopelijk naar Duitsland op vakantie en wil je alvast een woordje Duits kunnen spreken? De meeste van ons hebben kennis gemaakt met de Duitse taal op de middelbare school. We kunnen met z’n allen dan ook een klein woordje spreken, maar na een tijdje verwaterd je kennis. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen om in een snelle tijd Duits te leren. 

Begin bij de basis

Als je Duits gaat leren is het belangrijk dat je bij de basis begint. Waarschijnlijk weet je nog wel het een en ander af van de Duitse taal, maar het is verstandig dat je vanaf begin af aan begint. Het is namelijk alleen maar goed dat je dingen herkent en herhaalt. Schaf een grammaticaboek aan en je kunt beginnen met stampen. Je hoeft het rijtje van der, die en das niet uit je hoofd te kennen, maar het is wel handig dat je de basisregels in je hoofd hebt zitten. Vind je het lastig om de Duitse grammatica onder de knie te krijgen? Onze tip is om het een aantal keer te herhalen. Schrijf de naamvallen desnoods op een briefje en plak deze op je koelkast als dit je helpt bij het leren. 

Websites en apps

Je kunt ervoor kiezen om een boek aan te schaffen over de Duitse taalvaardigheid en grammatica, maar tegenwoordig zijn er ook een aantal handige websites en apps die je kunt raadplegen. Op de website van de Deutsche Welle vind je ontzettend veel informatie over het leren van de Duitse taal. Van filmpjes en nieuwsberichten tot testen waar je je niveau kunt toetsen. En dat allemaal helemaal gratis. Naast de Deutsche Welle zijn er ook een aantal apps waarmee je je Duitse vaardigheden kunt oefenen. Met de app Duolingo kun je elke dag instellen hoelang je bezig wilt zijn met het leren van de Duitse taal en krijg je per dag een aantal leuke opdrachten. 

Volg een online cursus

Heb jij een stok achter de deur nodig bij het leren van de Duitse taal? Als je zelf aan de slag gaat, zul je jezelf moeten motiveren. Als je weet dat dit je niet gaat lukken, raden we je aan om een cursus Duits voor beginners te volgen. Met de cursussen van Babel werk je in een korte tijd aan de basis van de Duitse taal. Door het werken in kleine groepen krijg je de aandacht die je nodig hebt en blijf je gemotiveerd. De docenten spreken zo veel mogelijk Duits waardoor je de taal snel onder de knie krijgt. Daarnaast kun je ook voor een online cursus kiezen als je dit prettiger vindt.